Melodifestivalen 2012

Ja, de flesta vet att alla fyra deltävlingar har ägt rum nu i Melodifestivalen 2012 Sverige, så därför skulle jag, efter mina eget tycke, vilja ge er en topp 10 lista på vilka låtar jag tycker är bäst:

1. Loreen - Euphoria Kommentar: Står i en klass för sig! Skickar Sverige vidare Loreen till Eurovision i Baku har vi goda möjligheter att vinna!

2. Dead by April - Mystery Kommentar: Grymt bra låt! Låten har ett eget forum som aldrig har ägt rum tidigare i Melodifestivalen. Skulle inte ha något emot om det här bidraget vann i finalen, även om jag helst vill att Loreen tar hem rubbet.

3. Lisa Miskovski - Why start a fire Kommentar: De som känner Lisa vet att hon är en mycket duktig sångerska! Denna gång överträffar hon nog mångas öron, med en låt som påminner lite om vinnarlåten Running Scared från förra årets Eurovision. Skulle kunna ha goda möjligheter för topp 10 i stora Eurovisions-schlagern, men inte mer än så tyvärr...

4. David Lindgren - Shout it loud Kommentar: "BreakdansarN" David Lindgren slår till med en modern poplåt, som Danny hade fått erbjudande att sjunga innan, men tackade nej!? Shout it loud är en medryckande låt som lätt sätter sig i huvudet. Dessutom bjuder David på sig själv med ett ptoffsigt nummer tillsammans med ett gäng andra dansare.

5. Danny Saucedo - Amazing Kommentar: Lite "High school musical" varning på den här låten.... Hade mycket högre förväntningar på Dannys låt, med alla rykten man fått höra från aftonbladet, expressen, nt mm.. Dock är numret mycket proffsigt (och dyrt!) vilket ger många bonuspoäng!

6. Molly Sandèn - Why am I crying Kommentar: Mollys röst är en riktig förmögenhet som många skulle offra en arm för! Låten är också väldigt känslosam. Att jag ger Molly plats nr 6 beror mest på att jag har svårt för balader...

7. Andreas Johnson - Lovelight Kommentar: Schysst låt. Vissa delar av låten är Plagiat-varning för låten The beautiful ones av Suedes. Mig berör det dock inte så mycket då resten av låten har sitt egna sound.

8. Love Generation - Just a little bit Kommentar: Tre snygga tjejer, som tillsammans har sytt sina egna kläder (zebra randigt?). Snyggt nummer, men de faller på rösterna som är lite för svaga. Förtjänar dock mer än plats nummer 6 från 3:e deltävlingen.

9. Mattias Andreasson - Förlåt mig Kommentar: Precis som Love Generation åkte Mattias redan ut ur den tredje deltävlingen, på den trista placeringen nr 5. Tycker själv om låten. Mattias träffar tonerna rätt, men ska man gå vidare till Eurovision går det inte att sjunga låten på svenska.

10. Dynazty - Land of broken dreams kommentar: Rock går alltid hem hos mig! Helt ok pipa på artisten, men är hästlängder ifrån The Poodles - Night of passion från år 2006 Melodifestival.

Vet att de flesta är helt ointresserade av Melodi & Eurovision song contest. Ni som dock ser ett intresse till detta arangemang, som äger rum varje år, får gärna lägga en kommentar på vilken låt ni tycker ska vinna.


Satan i gatan vad isigt!

Dåligt med uppdatering på siståne. Verkar vara svårt att motivera sig till att skriva lite på sin blogg, men här kommer ett efterlängtat(?) blogginlägg.
Tiden har gått fort, väldigt fort om jag får säga. Vet inte om det har med solens position på himlen att göra? Man vill ju spendera mer tid utomhus när solen tittar fram istället för att bädda ner sig i soffan och strosa runt på datorn utan någon som helst mening egentligen....Pust. Vilket ÄR ett positivt tecken! Där har ni svaret på dåligt uppdaterande! ;)
Hur som helst så har mest tid spenderats på träningen såklart. Vad annars liksom? Gör inte så mycket annat än att träna, äta och sova mellan dagarna men jag gillar den livsstilen. Det är enkelt, det är smidigt och man gör något som man brinner för! Fick med 121km löpning förra veckan + 75min längdskidor och 30min allmän styrka på det, det gillas starkt! Mycket mängd = Glad Alex! Dessutom var två av mina 10 pass renodlade, ekologiska och kravmärkta kvalitétspass (hehe, driver lite med er, det här är ju ingen j*vla matblogg..) Långa tröskelintervaller samt ett hårdare intervallpass på bana (ej mjölksyra dock!). Skrapade ihop 25km på gårdagens långpass som bedrivdes i kuperad terräng. Här kommer dessutom min rubrik in i bilden. Det var inget skonsamt underlag att springa på! minst 20km var is och slask (beroende på hur mycket stigarna låg i skuggan i position till solen) Det är en bragd att jag inte ramlade någon gång, utan lyckades hålla mig på benen under det drygt 2timmars långa passet! Jag bugar och bockar till min balansplatta. Utan dig hade ett och annat blåmärke suttit lite varstans på kroppen.
Det är tragiskt med februari/mars när det handlar om underlaget. När solen tittar fram under dagen stiger temperaturen lätt över 0 strecket, medans det på kvällen & natten lätt kan gå ner till -5 eftersom det oftast är stjärnklart under denna tid på dygnet. Detta gör ju då att snön smälter under dagen så att det bildas stora vattenpölar. När det sedan kyls ner under natten bildas det ett stort istäcke på vägarna som kan ta ett par timmar innan det smälts på nytt...
I förmiddags hade jag stor tur att jag lyckades hitta en isfri slinga att bedriva mina långintervaller på. Hade först tänkt att passet skulle bedrivas vid strömmen/folkparken. Men jag glömde oturligt nog skridskorna hemma så det hela uppvärmingen blev ett uppdrag till att hitta en plats utan risk för halkande. Jag brukar prioritera skogen och grusvägar i första hand med tanke på slittaget på hårdare underlag. Idag var dock asfalt det ändå alternativet. Asfalt värms trots allt upp fortare med tanke på avgaser och det mörka underlaget som solen speglas emot. Är i vilket fall väldigt nöjd med dagens 8*4min intervallpass. Det kändes spänstigt, det kändes lätt men jag fick slita. Precis så det ska vara.

Det jag sa tidigare om skridskorna är faktiskt sant. Man hade verkligen kunnat åka skridskor i folkparken!

Ska inte bli så långvarig med detta inlägg, men måste påminna folket om att imorgon är det en stor dag. Fettisdagen!!! Är det någon bakelse jag gillar så är det Semlor! :D
Ha en fortsatt bra dag, och se till att hitta den perfekta semlan med mycket vispgrädde imorgon!





Spyan.

Dags för uppdatering!
Efter mitt senaste blogginlägg har det hunnits med mycket inom träningsfronten. Förra veckan fick jag ihop 103km + 80min crosstraining + 45min styrka/spänst vilket jag får känna mig nöjd med. Har som sagt lagt in mer hoppträning i februari för att förbättra min plyometriska styrka. Dels för att det kommer gynna min löpekonomi samt att plyometrisk styrka är en grennära styrka till löpningen. Och som alltid (åtminstone i mitt fall) brukar jag få en ordentlig träningsvärk i quadriceps och hamstrings dagarna efter. La det säkra före det osäkra med att lägga distpasset + hoppträningen på måndagen, eftersom jag hade planer att ställa upp på 1500m lördagen den 28:e januari (Norrköping Indoor Games = hemmaplan). La in ganska mycket mängd måndag, tisdag och onsdag för att sedan lätta på träningen torsdag och fredag. Förhoppningsvis skulle jag då känna mig "någorlunda" fit till lördagens lopp. Inte för att jag ville vara i toppform till loppet, grundträningen går före, men man vill ju samtidigt inte skämma ut sig ;)
Onsdagens intervallpass var nyttigt för höftpartiet, ganska svårt att aktivera detta muskelparti vid allt distansmalande vid lägre hastigheter. Hur som helst, efter en god natts sömn under lördag natt startade jag dagen med att räkna fjärilar i magen. Nej, skämt och sido. Jag åt frukost och tittade på humor! Det är alltid en bra uppladdning.
Behöver inte förklara storyn så invecklat. Efter 55min uppvärmning stod jag och fyra andra på startlinjen, med 7½ varv framför oss! Loppet gestaltade sig som sådan. Jag la mig i rygg på en högbylöpare, och redan efter 1 varv hade vi skakat loss de andra löparna. Och där låg jag som fastklistrad tills det återstod 150m kvar. Då satte jag in en långspurt som faktiskt räckte ända in i mål. Korsade mållinjen på 4.15,39 vilket är pers med 8,5 sek! En rejäl slaktning på mitt föregående pers. Riktigt härlig känsla att vinna på hemmaplan! Mycket tack vare en bra draghjälp såklart.
Hade svårt att smälta loppet dagen efter då ett 23km långpass stod på schemat. Sprang mest och njöt.

Denna vecka skulle också vara en tuffare vecka. 110km + 1 alternativpass + styrka/spänst.  Dessutom var tanken att jag skulle springa DM 3000m på fredagen (vilket var igår...). Gjorde samma upplägg som veckan innan. Mer mängd i början av veckan, för att sedan lätta på träningen jag "bara" hann med att göra på torsdagen. Skulle annars få svårt att få in den planerade mängden denna vecka, men som sagt. Grundträningen går före tävlingar i dagsläget. Även om jag kände mig mer sliten igår till skillnad från förra veckans tävling, kände jag trots det att det skulle finnas en möjlighet att persa (9.25,22) på 3000m. Någonstans i huvudet sa en röst att jag var mogen för 9.18. Kan mycket väl stämma!
Det slutade med att det skulle bli 5 eller 6 (kommer inte ihåg) heat då många löpare ville plåga sig under 15varv. Det gillas! Själv hamnade jag i getingboet (heat 1). Skönt att starta först, men på bekostnad av att smaka på ordenlig syra i hela kroppen...
Hittade en bra rygg som jag återigen klistrade mig fast bakom. Passerade 1500m på 4.32, plågsamt men ändå kontrollerat. Efter 10 varv (2000m) låg klockan på 6.05. Nu fick jag väldigt svårt att bita mig fast bakom den främre löparen. 2 eller 3 löpare passerade mig under varv 11 och 12. När det återstod 3 varv kvar hade jag lätt valt 1000kr framför denna plåga. I efterhand inte, men under detta skede är inte psyket på topp direkt. Mådde grymt illa och var sprängfylld med syra. Löparna framför mig försvann sakta framför mina ögon, men med 1 varv kvar lyckades jag öka farten något så att luckan inte blev allt för stor. Passerade mållinjen som 7:e (eller 8:e eller 9:e ) man av ca 50st startande. Och vad blev sluttiden? Tyvärr har inte startlistorna kommit upp än, men det sägs att klockan stannade på 9.17,5  för min del, vilket skulle innebära ett personbästa på ca 8 sek! Iallafall var det under 9.18. Grymt skön känsla att persa med så stor marginal då man mår pyton efteråt.
Smaken av turkisk yoghurt och blåbär blandat med galla gjorde inte matspjälkningsapparaten lugn. Likaså smög sig mjölksyran upp till skallen. En nerjogg ute kylan kändes nödvändig. Med en kilometerfart i liknelse med min tjocka katts gångtempo, traskade jag och mina styltor till ben sakta men säkert frammåt. Efter 5min hade inte mellanmålet några planera på att fortsätta resan ner till ändtarmen. Den ville upp! Log inombords efter att ha lyckats lägga pizzan i utkanten av skogen. Speciellt med tanke på utseendet, men också att färgen kom tillbaka i ansiktet. Mohaha! De resterande 15min var en sann njutning för kropp och själ.
Nu sitter jag här vid datorn efter att ha avverkat ett distanspass på crosstrainern i I-zon 1. Kan knappast bli bättre! Jo, kl 20.00 börjar första deltävlingen av Melodifestivalen! Fest!
Ska ta och hjälpa moderna med att göra vispgrädde till den kladdiga chokladkakan. Njutning på högsta nivå!
Lärdom om gårdagen lopp: Ät inte för tätt inpå ett hårt lopp. Risken är att maten vill komma ut på samma ställe som den kom in.



Vad håller mina armar på med egentligen?!

RSS 2.0